Årets böcker

Vilket bokår det har varit alltså! Totalt hann jag med 51 böcker i år, vilket är 6 fler än vad jag satte mitt mål till på goodreads reading challenge, och jäklar vilka kvalitetsböcker jag lyckats pricka in i år. Utan inbördes ordning kommer här mina topp femton bästa böcker jag läst i år, för jag har läst så himla mycket bra, ojojojojoj.
 
Gone Girl var så obarmhärtigt spännande och skitbra skriven, och även om jag misstänkte plot-twisten så älskade jag den ändå. Trigger Warnings var exakt allt som fick mig att falla för Neil Gaiman i första taget. Egenmäktigt förfarande var det vackraste, hårdaste, verkligaste jag läst på länge.
The Left Hand of Darkness är antropologisk sci-fi när den är som bäst - utforskande, mångsidig, komplex men ändå enkel. Get in Trouble var precis den sortens noveller jag älskar - magi och mystik påprackad på vanliga människor. The Knife of Never Letting go svepte förbi i ett rasande tempo och jag hade inget annat val än att matcha dess fart.
The Night Circus var ett magiskt, levande äventyr. The Book Thief har ett genialiskt berättargrepp och en viktig historia att berätta. Uprooted var en vuxensaga som var en glädje att läsa för någon som växt upp plöjandes alla volymer av "Bland tomtar och troll".
Ann Leckies Imperial Radch-trilogi om AI:n Breq behandlar mästerligt vad det egentligen betyder att vara en människa och jag tror inte jag var så tagen av sci-fi någonsin.
Jellicoe Road har stått oläst i min bokhylla så länge men när jag väl läste den blev jag så våldsamt berörd. The Martian är NASA-approved 99% legit vetenskap förpackad i en sci-fi med årets bästa protagonist. To Kill a Mockingbird är ständigt så obarmhärtigt aktuell och välskriven att det inte finns någon tvekan om varför den anses vara en av Amerikansk litteraturs största mästerverk. 
 
Jag undrar hur 2016 kommer kunna toppa detta läsår.
 
Böcker, Dagbok | böcker | | En kommentar |

spotify summerar

Spotify har en såndär himla rolig funktion att en kan få se hur ens år har sett ut i musik, och efter att ha varit in och kikat kan jag med ca 0 % förvåning berätta att min mest spelade artist var Beyoncé och min mest spelade låt var "Uptown funk".
Uptown funk har varit min jam hela året, blir aldrig någonsin trött på den. Och Beyoncé är ju Beyoncé liksom. Tycker dock att jag hade väldigt lite spelningar i år, men det har nog med att göra att jag lyssnat på mycket podcast när jag promenerat och sprungit vilket jag inte gjort tidigare. Och sedan kan jag ju också tilläggas att jag lyssnat sönder Taylor Swifts "1989" och hon finns ju inte på spotify så det albumet blev jag ju tvungen att köpa genom iTunes (mitt bästa skivköp någonsin). Möjligt att Taylor har mer spelningar än Beyoncé, men det får vi aldrig veta. 
Dagbok | | Kommentera |

äntligen

Äntligen, ÄNTLIGEN, är tröjan klar. Började 24:e oktober och igår stickade jag sista maskan och fäste alla trådar. Har lärt mig många nya saker: att sticka flätstickning, sticka kortvarv, sticka nerifrån och upp, sticka en tröja i min egen storlek. Misbedömde längden på ärmarna så de blev lite långa och måste vikas upp lite, men det gör inget, är så nöjd ändå!
 
Den är lång, precis lagom oversize och så varm. Ursäkta mig medan jag lever resten av vintern i den här tröjan.
 
Dagbok, Handarbete | stickning | | 2 kommentarer |
Upp