början på påsklovet och en liten elefant

I måndags hade jag sista instansen av min tentaperiod, som avslutades med en muntlig tentamen i teknisk termodynamik som en var tvungen att ta om en ville ha ett högre betyg än godkänt i kursen. Kort sagt gick det skitdåligt. Muntliga förhör är verkligen inte mitt forum.
Men efter att det väl var överstökat började mitt påsklov på riktigt. I två dagar nu har jag inte gjort annat än att läsa den alldeles ypperliga boken en kan beskåda i fotot ovanför. Mysigos sci-fi som helt klart påminner väldigt mycket om tv-serien Firefly och som är som en liten feel-good karamell med rymdskepp och aliens. Tekoppen med tillhörande assiett är en försenad födelsedagspresent jag fick av min granne när jag och pappa var och hälsade på henne häromveckan. Så fin!
Amigurumi-elefant | greenlina
Förutom att läsa fysisk bok så har jag också lyssnat på ljudbok medan jag jobbat på den här lilla sötnosen. Jag älskar verkligen hur mångsidigt virkning är och hur lätt det är att skapa former när en virkar jämfört med stickning. Det här var första gången jag testade på "amigurumi" som det kallas - konsten att virka små sockersöta djur och dockor, och jag är helt såld. Tror också att jag lyckades pricka in det perfekta nybörjarmönstret, då konstruktionen av den här elefanten verkligen var så enkel att förstå och genomföra.
Amigurumi-elefant | greenlina
Jag virkade den i rött bomullsgarn (Garnstudios "Paris") med virknål 2.5, och om någon känner sig taggad att testa på elefantmakeri själv så finns mösntret här. Imorgon åker vi hem och jag är så redo att insupa den Ångermanländska luften och käka påskgodisk tills att jag blir illamående.
Dagbok, Handarbete | amigurumi, böcker, virkning | | 4 kommentarer |
Upp