mammas karamellkofta

Ding ding ding, igår stickade jag sista maskan på mammas kofta och idag fäste jag de sista garnändarna (som var många). Det tog mig ca en och en halv månad att färdigställa den, men då var jag tvungen att köpa mer garn två gånger. 
Mönstret heter "Caramel", men i de här färgerna är det väl snarare än lakritsbit. Mamma har bra smak när det kommer till färgkombination! Den är lite krulliga i kanterna vilket är ofrånkomligt när det kommer till slätstickning, men efter en tvätt med några dygns plantorkning så kommer den se tippentoppen ut. 
En enkel men stylish wrapkofta i supergosig merinoull är precis en sådan sak en ska sticka åt sin mamma, tycker jag! Snart i en postlåda nära dig, kära mor!
 
Dagbok, Handarbete | handarbete, stickning | | Kommentera |

vad jag gör medan jag handarbetar

Lyssnar på ljudböcker
Jag fick tre månaders prenumeration på Storytel av mamma och pappa i juklapp och är så nöjd! Har tidigare använt Audible som är Amazons ljudbokstjänst och även köpt ljudböcker från iTunes, men Storytel är så fett på det sättet att du betalar en summa i månaden och får lyssna hur mycket som helst. Som Spotify och Netflix! Just nu lyssnar jag på sista delen i Robin Hobbs klassiska Farseer-triologi, som jag inte läst tidigare. Hur bra? Så bra! Fantasy precis som en vill ha den. 
Lyssnar på podcast
Jag har aldrig ritkigt blivit podcastfrälst på det sättet som många andra har, som prenumerar på tio stycken podcasts i veckan, minst, men jag har tre stycken podcasts som jag följer och lyssnar på regelbundet:
Sword and Laser - internets bästa science fiction- och fantasy-podcast med tillhörande bokklubb och goodreads-grupp med forum. Det kommer två avsnitt i månaden minst, och ibland släpper de bonusavsnitt med författarintervjuer. Min att läsa-lista har blivit så mycket längre sedan jag började lyssna på deras podcast! Kvalitetsinnehåll med råge.
 Welcome to Night Vale - är egentligen inte en podcast i den traditionella bemärkelsen. WtNV är ett fiktivt lokalradioprogram där värden Cecil Palmer rapporterar om händelser och nyheter i den lilla staden Night Vale, och det som händer i Night Vale är inte direkt det du förväntar dig ska hända i en sömnig småstad någonstans i USA. (Jag har alltid föreställt mig att Night Vale ligger i USA:s sydvästra ökenlandskap, men jag vet inte om det stämmer). Den bästa förklaringen jag kan ge är att WtNV är som en blandning av Kafka och H.P Lovecraft. Lika mått absurditet och kusligheter, med sci-fi element, en del samhällskritik och så mycket WTF-känsla över alltihop. Det är SÅ bra. 
We have concerns - mitt senaste tilskott i prenumerationslistan är We have concerns som garanterar mig åtminstone 3 sessioner av gapskratt varje vecka. Måndag, onsdag och fredag släpps nya avsnitt där Jeff och Anthony diskuterar någon nyhet de fått inskickade till sig, ofta något med ett vetenskapligt element och rätt mycket sensationsvärde, och de är helt hysteriskt roliga. Utöver deras diskussioner kör de också lite improvisations-sketecher som ofta ballar ur på de allra bästa sätt. På deras hemsida finns en listener guide om du är nyfiken och vill lyssna på det som de anser är deras bästa avsnitt hittills. Själv rekommenderar jag "Russian to try it" som jag minns att jag skrattade så mycket åt att jag fick ont i magen.
Tittar på Netflix
Men bara om jag stickar, och om jag stickar varv efter varv av slätstickning. Mer än så klarar jag inte av om jag dessutom ska slänga ett öga på skärmen. Just nu tittar jag på Downton Abbey. Har sett hälften av säsong fem och det är ju bara så jäkla bra. Jeez.
Dagbok, Handarbete | | Kommentera |

there's nothing in your head that the sorting hat can't see

Efter en lång period av uppdateringar så har nu Pottermore äntligen lagt upp sorteringsfunktionen igen! Pottermore, som sedan 2012 varit en guldgruva med Harry Potter-trivia, nytt material från JK herself och interaktiva retellings av alla sju böcker, har genomgått någon slags glassig make-over som jag egentligen inte vet om jag ställer mig bakom, men med re-launchen av Sorteringsceremonin så kunde jag inte motstå att ta testet igen. Och gissa vad? Jag blev inte sorterad in i det elevhem som jag trodde att jag skulle bli.
Rawenclaw????? Vafalls?! Senast jag blev sorterad blev jag Gryffindor! Betyder detta att jag förändrats som person sedan våren 2012? Kanske hände något i och med att jag fyllde 20. Hur som helst har Sorteringshatten talat - jag tillhör Rawenclaw. Not a bad place to be, det erkänner jag. Kvicktänkta, intelligenta, excentriska, originella personer hör hemma hos Rawenclaw, det känns helt okej med mig. Och mitt trollspö då?
Ett trollspö av engelsk ek kräver en person med styrka, mod och trofasthet, och ägaren av ett sådant trollspö har ofta en naturlig intuiton när det kommer till magi som är kopplad till naturen. Kärnan är av Fenixfjäder, som är den mest sällsynta kärnan i ett trollspö, och Fenixfjäder klarar av det största spannet av magier. Dock kan det vara svårt att vinna trollspöts lojalitet, då Fenixfåglar är mycket självständiga individer.
 
Jag har hört rykten om att en i framtiden kommer kunna ta reda på ens Patronus på Pottermore också. Så!!! Förväntansfull! 
Böcker, Dagbok | harry potter | | Kommentera |
Upp